Tecnologies
emergents

Fomentar l'ús de les tecnològies emergents és un fet real en el nostre centre.
Des de Pàrvuls 3 anys les posem a l'abast de l'alumne com un recurs més que afavoreix els seus aprenentatges enriquint el treball intel·lectual i la creativitat.

Tornar a Visió pedagògica

Recursos materials 

Ordinadors personals
Des de P3 posem a l'abast de l'alumnat l'ordinador com a instrument que enriqueix el treball intel·lectual i la creativitat.

Tabletes
L’escola compta a més amb dotze tabletes. La tecnologia ens ha d’ajudar a fer les classes més amenes, més motivadores,… És un recurs, però no ha de ser l’única eina. Les noves tecnologies ens han d’ajudar a fer que l’alumnat se senti més motivat, més creatiu, més proactiu i més autònom.

PDI (pissarres digitals interactives)
A cada aula comptem també amb PDI, la qual cosa permet desenvolupar una metodologia on l’alumnat tingui un rol més participatiu. El docent passa així de ser un transmissor d’informació a un guia d’aprenentatge i el procés d’ensenyament-aprenentatge pren una dimensió menys individual, de caire més col·laboratiu.

Robòtica

Els robots Bee-Bots van arribar amb molta empenta a la nostra escola per treballar amb l'alumnat d'infantil i primària... Cada vegada més escoles fem servir les abelletes per fer les primeres passes en l'àmbit de la programació i la robòtica educativa.

El Pro-Bot tambè ha arribat al Folch i Torres! Estem molt contents de tenir el germanet gran del Bee-Bot i de tenir l'oportunitat de dinamitzar un nou recurs de robòtica educativa.

Si els Beebots van fer furor entre tots els alumnes de l'escola en el moment de la seva implementació, us imagineu quina mogudeta tenim entre mans amb el PRO-BOT amb l'alumnat de sisè i la que tindrem a mesura que la resta de cursos els facin servir?

El Pro-Bot és com un robot controlat per la tortuga del Logo. D'igual forma que el Bee-Bot, pot anar endavant, enrere i girar a esquerra i dreta. Però pot fer moltes coses més. Per exemple, amb el mecanisme de ploma permet dibuixar el recorregut que el robot va realitzant.

El Pro-Bot també té la capacitat de repetir i de seguir una sèrie d'instruccions i estructures de control. D'aquesta manera, aquest recurs de robòtica educativa ens permet apropar la programació a les aules.

 El Pro-Bot arriba a les aules i ho fa per afegir-se al gran ventall de recursos per treballar la programació i la robòtica educativa. Ara el nostre repte és dinamitzar aquest interessant recurs. Endavant!

Els iPADS

Els iPADS són un recurs més que pot millorar l'aprenentatge, la comunicació, l'oci i en general la inclusión escolar i social de tot l'alumnat i, en especial, la d'aquells nens i nenes amb alguna barrera per a l'aprenentatge.

Es dissenyen aplicacions especifiques per a alumnes amb autisme mitjançant les quals podem treballar diferents habilitats i destreses amb aquests alumnes.

L'iPAD disposa d'aplicacions molt útils per a tots, però en especial per a alumnes amb diversitat funcional. Siri, geolocalització, recordatoris, temporitzadors, alarmes, executors d'apps.... són eines que possibiliten la comunicació i la interacció amb els altres.

Noves tecnologies extraescolars

Les noves tecnologies tenen una presència molt important a les activitats extraescolars de l’escola.

 

Lego WeDo

Programa extraescolar de robòtica

LEGO® WeDo és la proposta de LEGO Education per als més joves. Els nens i nenes poden construir dotze models amb sensors simples i un motor que es connecta a l'ordinador i programen comportaments amb una eina extremadament senzilla, fàcil i divertida per iniciar-se en la robòtica.

Saber-ne més