Laboratori
Experimentem

Potenciar l'experimentació, la manipulació i l'observació, fent que l'alumnat sigui el protagonista del propi aprenentatge, és un objectiu prioritari en l'àrea de ciències a l'escola.

Tornar a Visió pedagògica

Recursos materials

Un aula de laboratori, ben condicionada per al treball amb el nostre alumnat (diversitat d'eines, materials, instruments, col·leccions variades…).

Recursos humans i curriculars

Reforcem el currículum del Medi Natural dels alumnes de C. Mitjà i Superior amb una hora de lliure disposició; destinem una hora setmanal per aquests alumnes i una sessió quinzenal pels del C. Inicial al treball experimental (programa de laboratori); aquesta sessió compta amb dos mestres a l'aula, l'encarregada del programa i el tutor.

Els objectius fonamentals

Facilitar l'ús i l'adquisició d'una sèrie d'habilitats i procediments que els permetin enriquir la seva descoberta del món.

Fomentar la curiositat dels alumnes encaminant-los a plantejar-se problemes i preguntes; decidint, tot discutint entre ells i amb els mestres, formes de resoldre'ls.

Realitzar prediccions a partir de l'observació i experimentació, fent les comprovacions i les reflexions pertinents.
Possibilitar l'ús d'instruments específics de mesura (longitud, capacitat, massa, temps, temperatura) i observació (lupa, estereomicroscopi, microscopi)

Potenciar una actitud científica i de recerca

Els/Les Mestres

  • Elaboren una programació anual d'activitats.
  • La concreten i revisen trimestralment amb les mestres tutores de cada nivell educatiu.
  • Recullen i valoren les diverses activitats realitzades en una memòria que lliuren a final de curs.

Experiments / Activitats

Aquí podreu veure una mostra de les experiències que els alumnes experimenten al laboratori de l’escola.

PLA D’OBERTURA DE L’ESCOLA

05/06/2020 Escola

L’escola ha dissenyat aquest pla per al període d’obertura del centre al juny, des del dia 8 al 19 de juny. Avui dia 5 de juny, s’ha presentat al Consell Escolar i ara està a…

Pla obertura

JUGA A SER TU

23/06/2018 Escola

Aquest curs els nens i les nenes de 3r han pogut experimentar un treball artístic des del cos i les qualitats expressives del traç. Entretenint-se en el procés creatiu més que en el resultat; considerant…

PORTADA ARTTERÀPIA

REBEM EN RICARDO ALCÁNTARA

18/05/2018 Biblioteca

El passat 4 de maig serà una data que quedarà en el record de molts de nosaltres com un dia molt especial. El padrí de la biblioteca, l’escriptor Ricardo Alcántara, ens va visitar un any…

IMG_5784

“Jugar a ser tu” a través de l’artterapia

22/05/2017 Escola

El projecte “Jugar a ser tu” a través de l’Artterapia” ha iniciat el seu recorregut a la nostra escola durant el curs 2016 2017. Els alumnes de 3r de primària, han estat els principals protagonistes…

PORTADA ARTTERÀPIA

Taller de petites mascotes

28/01/2017 Escola

Els infants de P3 han gaudit de l’experiència de conviure durant un matí amb animals que molts no coneixien.

mascotes P3

CONCERT DE NADAL 3r

23/01/2017 Escola

3r concert de nadal
¿Vols veure més experiències? Veure més