Piscina

La natació afavoreix el desenvolupament integral de l'infant, li aporta noves experiències.

És important que nens i nenes, ja de ben petits, perdin la por a l'aigua, que gaudeixin del banyi dels jocs amb l'aigua per, posteriorment i de forma progressiva, aprendre a nedar.

Tornar a Serveis

L’activitat

L’escola ofereix el servei de piscina dins de l'horari escolar per a l'alumnat dels cursos des de P3 a segon d'educació primària.

L'activitat es realitza a les instal·lacions del Complex Poliesportiu La Plana i els nens i les nenes hi accedeixen acompanyats per professorat de l'escola en autocar. Les famílies de l'alumnat que participa a l'activitat també són convidades a col·laborar-hi.

 

Beneficis

La natació millora la coordinació i l’equilibri. Tots els muscles s’activen harmoniosament. Les articulacions i l’esquelet no es veuen sotmesos a l’estrès produït pel pes.

El cor i els pulmons es reforcen i l'infant aprèn a respirar millor.

S'incrementa el sentiment d’independència i d’autoconfiança, ja que el nen o nena pot desplaçar-se en l’aigua per si mateix, per si mateixa, i això afavoreix el despertar de la seva intel·ligència.

L’activitat a l’aigua afavoreix el joc compartit, la relació i la integració social, ajuda a enfortir l’esperit de superació personal i fomenta el respecte per la resta de persones, la confiança en un mateix i els bons hàbits higiènics.

El medi aquàtic està recomanat a tots els infants i aporta molts beneficis a aquells que tenen danys a la columna o dificultats de mobilitat, entre d'altres trastorns.

El fet de ser capaç de moure's amb seguretat al medi aquàtic, atorga al nen o nena confiança i tranquil·litat a la família.

L'horari de l'activitat de piscina al centre és:

  • P3 : divendres de 10:15 h a 11 h
  • P4 : divendres d’11 h a 11:45 h
  • P5 : divendres de 9:30 h a 10:15 h
  • 1r curs d’educació primària: dijous de 10:15 h a 11 h
  • 2n curs d’educació primària: dijous de 9:30 h a 10:15 h